Зеленський відповів Путіну на нападки про "нелегітимність влади" в Україні

Зеленський відповів Путіну на нападки про

Президент України Володимир Зеленський різко відреагував на недавні нападки російського диктатора Володимира Путіна, який поставив під сумнів легітимність української влади.

Під час спільного брифінгу з президентом Франції Еммануелем Макроном український лідер наголосив, що в Україні президента обирає виключно народ.

"Обирає - народ України, і я дуже вдячний за підтримку. Народ у нас вільний", - заявив Зеленський.

Він додав, що українці воюють саме за свою волю. Також президент різко зазначив, що Україна контрастує з Росією, де, за його словами, "легітимність "товариша" Путіна визнає виключно товариш Путін", а російський народ є лише "декорацією".

Зазначимо, що термін повноважень Володимира Зеленського як президента у мирний час мав завершитися 20 травня 2024 року. Однак через повномасштабну війну з Росією існує консенсус, що вибори в Україні поки що проводити не можна. Це підтверджують і соціологічні дані, за якими близько двох третин українців виступають проти проведення президентських виборів в умовах війни.

Незважаючи на зниження рівня схвалення діяльності Зеленського за останній рік до 63%, порівняно з 93% у лютому 2023 року, цей показник залишається досить високим, що свідчить про збереження суспільної легітимності чинного президента України.

Читайте також: