Зеленський висловився про позицію Китаю та Бразилії

Зеленський висловився про позицію Китаю та Бразилії

Президент України Володимир Зеленський наголосив, що українська війна - серйозна, і голоси Китаю і Бразилії будуть важливі на саміті, навіть якщо їхні погляди не збігаються з поглядами інших країн.

Президент сказав це під час пресконференції 16 червня, повідомляє "Хвиля".

На запитання про те, що президент скаже Китаю та Бразилії, щоб привернути їх до процесу миру в Україні, враховуючи їх пропозиції щодо "змешування розбіжностей" між Києвом і Москвою.

"Ми не хочемо миру на відмінних умовах, ми хочемо справедливого і тривалого миру. Мир, який базується на статуті ООН і міжнародному праву, з повагою до життя людей. Тому я вдячний за цей успіх. Але це тільки одна частина. Але основним для нас успіхом є завершення війни, це єдина можливість існування в цьому світі, єдина справедлива можливість життя. Ми зробимо все, щоб припинити війну. Сьогодні ми зробили лише перший крок, але він був могутній", - подякував український лідер.
"Що стосується Китаю та Бразилії, якщо б вони приєдналися до принципів, на яких ми всі об'єдналися сьогодні, ми були б раді почути їхню думку, навіть якщо вона не співпадає з думкою світу. Це нормально мати можливість почути і об'єднати зусилля для завершення війни", - відповів президент.

Читайте також: