Зеленський висловився про проведення "саміту світу": Ми не хочемо, щоб нам нав'язували будь-які формати

Зеленський висловив свою думку щодо можливості залучення Росії до другого "саміту миру"

Президент України Володимир Зеленський прокоментував можливість залучення Росії до другого "саміту миру", про що на полях форуму заявив голова Офісу Президента Андрій Єрмак, повідомляє "Хвиля".

За словами Зеленського, він підкреслив важливість посилення дипломатичних і військових зусиль на полі бою, залежно від України, її партнерів та виборництва.

Ми не хочемо, щоб нам нав'язували будь-які формати переговорів, формули миру, навіть країни, які є нашими партнерами, тим паче, які сьогодні не у війні. - зазначив Зеленський.

Президент також згадав про перший саміт, що відбудеться навесні, та висловив бажання, щоб другий саміт пройшов не на Європейському континенті, а на іншому. Він підкреслив важливість інформації, яка з'явиться найближчими тижнями та місяцями.

Зеленський наголосив, що на першому саміті буде розроблений план, за яким країни будуть аналізувати кризи, спричинені війною. Він навів приклад зернової ініціативи, яка була успішною завдяки підтримці країн-партнерів.

Ми показали свою відданість закону і справедливому миру, партнери побачили, що РФ не є надійним партнером. - сказав Зеленський.

Президент зазначив, що документ, який буде підготовлено на "саміті миру", буде представлений російській стороні, але немає гарантій, що Росія його прийме. Втім, Зеленський висловив готовність до проведення другого саміту і будь-яких дипломатичних кроків, щоб завершити війну.

Ми повинні рухатись вперед і не допустити появу недемократичних чи несумісних ініціатив з цілями нашої країни. - підкреслив він.