Зеленський висловився про російський контрнаступ у Курській області та атаки на Покровському напрямку

Зеленський висловився про контрнаступ у Курській області та атаки на Покровському напрямку
Зеленський висловився про контрнаступ у Курській області та атаки на Покровському напрямку

Президент України Володимир Зеленський повідомив про початок російських "швидких наступальних дій" у Курській області, проте зазначив, що суттєвих успіхів противник поки не досяг. Про це він заявив під час спілкування з Фарідом Закарією на Ялтинській європейській стратегії.

За словами Зеленського, росіяни планують задіяти в цьому напрямку близько 60-70 тисяч військових, хоча наразі там перебуває близько 40 тисяч. "Вони хотіли швидких проривів... Вони це роблять, успіхів серйозних ми поки що не бачимо. Наші військові героїчно тримаються і роблять усе що потрібно для інших кроків наших, військово-політичних", - зазначив президент.

Зеленський також підкреслив, що наслідком операції в Курській області стало зменшення кількості обстрілів на Донбасі. Зокрема, на Покровському напрямку співвідношення застосування снарядів змінилося з 1 до 12 до початку Курської операції до 1 до 2,5 сьогодні.

Президент наголосив, що ситуація на Покровському напрямку поступово вирівнюється, але Україні все ще потрібно більше зброї, ніж росіянам.

Раніше Зеленський підтвердив початок контрнаступальних дій російських військ у Курській області, зазначивши, що ситуація розвивається за українським планом. Він також повідомив про контроль ситуації щодо скупчення військ у Білорусі.

Читайте також