Зеленський висловився про умови справедливого миру, переговори з РФ, фактор Китаю і вибори в США

Зеленський на переговорах з РФ
Зеленський на переговорах з РФ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що більшість країн світу наполягають на присутності російських представників на другому Саміті миру. Він вважає, що без участі Росії не можна досягти потужних результатів. Зеленський наголосив, що Україна підтримує цю ініціативу, оскільки для неї важливо зупинити агресію. Водночас президент зазначив, що до кінця листопада українська сторона має підготувати план, заснований на Формулі миру, презентованій на першому Саміті.

Зеленський підкреслив, що Україна прагне до повного відновлення своєї територіальної цілісності і бажає розв'язати конфлікт дипломатичним шляхом, якщо Росія буде готова до цього. Президент зазначив, що неможливість використання західної зброї проти Росії є викликом для України і він працює над тим, щоб переконати союзників дозволити використовувати її.

Зеленський висловив думку, що Китай може вплинути на Росію і зупинити війну, якщо захоче. Він також зазначив, що майбутні вибори в США є ризиком для України і підтримує діалог з обома командами - Камали Гарріс та Дональда Трампа.

Читайте також