Зеленський виступив у Бундестазі: винний у війні має понести відповідальність

Зеленський виступив у Бундестазі: винний у війні має понести відповідальність

Президент України Володимир Зеленський звернувся до Бундестагу та всього німецького народу, де наголосив на важливості єдності Європи та неприпустимості розділення України.

"Розділена Європа ніколи не була мирною. А розділена Німеччина ніколи не була щасливою. Ви знаєте це зі свого досвіду. І тому ви можете зрозуміти нас, українців", - зазначив Президент Зеленський.

Президент Зеленський підкреслив, що українці борються проти спроб Росії розділити Україну та роблять все можливе, щоб не допустити появи стіни між частинами країни.

Він також заявив, що жодна країна не повинна бути приречена на те, щоб колючий дріт на десятиліття розірвав її тіло.

Президент відзначив, що українці заслуговують на спокій після війни, а кожен, хто захищав свій дім і втратив рідних або побратимів, заслуговує на достойне завершення війни без сумнівів про перемогу.

"А той, хто приніс війну, повинен забути про спокій. Назавжди. Винний у війні має понести відповідальність. Справедливо відповісти за кожен злочин цієї війни. Тільки зі справедливої відповідальності виростає історичний шанс вилікуватись від агресії", - підсумував Президент Зеленський у своєму зверненні.

Зеленський також розповів про плани подолання енергетичного дефіциту через удари РФ по генерації електроенергії в Україні.

Нагадаємо, Зеленський виступив на Ukraine Recovery Conference 2024: 4 головних пункти.

Читайте також: