Зеленський: Внутрішній План посилення гарантуватиме Україні єдність

Зеленський у новій програмі поєднає країну
Зеленський у новій програмі поєднає країну

У Латвії розпочала роботу Кримська платформа в парламентському форматі, яка зібрала понад 70 делегацій з різних країн світу. Про це повідомив Президент України Володимир Зеленський у своєму щоденному зверненні, відзначивши високий рівень представництва на заході.

"Вдячний Руслану Стефанчуку та всім, хто залучений, за організацію роботи. Понад 70 делегацій-учасниць. Це хороше, широке представництво", – наголосив глава держави.

На саміті Президент представив План перемоги та закликав до його підтримки. "Важливо, щоб ми працювали з нашими партнерами не тільки на найвищому політичному рівні заради виконання плану, але й на всіх політичних та суспільних рівнях", – підкреслив Зеленський. За його словами, особливо важливо бути "максимально зрозумілими світові у наших мотивах, у наших потребах". Окрему увагу на Кримській платформі було приділено пунктам Формули миру, зокрема питанням територіальної цілісності та виконання Статуту ООН. "Хоч навіть деякі її функціонери віддають перевагу спокусам у Казані, а не змісту Статуту ООН, все ж наш світ побудований таким чином, що права націй та норми міжнародного права мають і матимуть значення", – зазначив Президент. Того ж дня Володимир Зеленський взяв участь у роботі президії Конгресу місцевих та регіональних влад, де закликав працювати з Планом перемоги на рівні громад. "Зв'язки між регіонами, між громадами, між містами принципово важливі для того, щоб суспільства інших країн відчували, що саме може Україна і як саме ми можемо наблизити мир", – наголосив він. На засіданні Ставки Верховного Головнокомандувача Президент представив концепцію внутрішнього Плану посилення. "Зараз Україні треба наповнити внутрішній План посилення. Такий План, який разом із Планом перемоги забезпечить для України правильні відповіді на всі виклики цього й наступного року", – пояснив Зеленський. За словами Президента, внутрішній План посилення охоплюватиме широке коло питань: позиції на фронті й у тилу, питання справедливості в Україні, економічний розвиток, створення робочих місць, захист від російської дезінформації та соціальний захист громадян.

Читайте також