Зеленський зустрінеться з Путіним на G20?

Як стало відомо, Індонезія підтвердила склад учасників саміту G20. За їх даними Зеленський та Путін все ж будуть присутні. Всього на саміті зберуться лідери 20 країн.

Про можливу зустріч президентів говорять ще з весни. Путін відмовляється напряму взаємодіяти з президентом України, а на тлі подій останніх днів Зеленський також немає наміру домовлятися з тим, хто створює нові терористичні акти.

Саміт пройде на Балі наступного місяця, та перші приготування та розсилка запрошень почалася вже весною. Тоді влада України спростовувала можливість зустрічі з Путіним в такому форматі.

В Міністерстві іноземних справ Індонезії заявили, що вони розраховують на реальні домовленості.

Досі реакція на пропозицію про зустріч з двох сторін залишається позитивною.

В МІД Індонезії також заявили, що будуть підтримувати зв'язок з представниками двох сторін, щоб в разі виникнення проблем найшвидше їх вирішити. В МІД розуміють, що ситуація у світі стрімко міняється, а тому прогнозувати саміт наступного місяця доволі складно.

Міністр закордонних справ Індонезії також відмітила, що головною метою зустрічі буде продуктивний діалог та підписання деяких угод. Якщо Путін та Зеленський погодяться бути присутніми, їх розселять по різним готелям для мінімізації будь-яких контактів.

Українська та російська сторона розглядають можливість участі, та стовідсоткової гарантії не дають.