Зеленський заявив про "потужні" темпи виробництва українських САУ "Богдану"

Українські САУ 'Богдану' на виробництві
Українські САУ 'Богдану' на виробництві

Президент України Володимир Зеленський заявив про надзвичайно високі показники виробництва самохідних артилерійських установок (САУ) "Богдана" у країні.

Про це він заявив на зустрічі з українськими журналістами у Києві.

"Сьогодні ми випускаємо значну кількість САУ "Богдана" щомісячно", - зазначив Зеленський.

За його словами, українське підприємство, де виготовляються ці установки, є лідером у Європі за кількістю вироблених одиниць на місяць, випереджаючи заводи в інших європейських країнах.

Нагадаємо, що САУ "Богдана" - це перша українська 155-мм самохідна артилерійна установка на колісному шасі, яка використовується Збройними Силами України. Її розробка була запущена у 2018 році за технічним завданням Центрального науково-дослідного інституту озброєння та військової техніки ЗС України.

Основні особливості "Богдани":

  • Калібр 155 мм, відповідає стандартам НАТО
  • Дальність стрільби до 40 км
  • Здатність виконувати різноманітні вогневі завдання
  • Простота конструкції, що полегшує ремонт в полевих умовах

Наразі також ведеться розробка причіпної версії "Богдана-Б", що дозволить збільшити виробництво артилерійських систем. Експерти вважають, що в ході поточного конфлікту САУ може стати основною 155-мм артилерійною системою в Збройних Силах України.

Нагадаємо, раніше голова "Української бронетехніки" заявив, що вітчизняні виробники здатні задовольнити потребу ЗСУ у бронемашинах.

Читайте також