Зеленський заслухав доповіді щодо ситуації в Одесі та Харкові після російських обстрілів

Зеленський розповів про ситуацію в Одесі та Харкові

Президент України Володимир Зеленський доповів про наслідки російського удару в Одесі та у Харкові. Внаслідок пригоди в Одесі є загиблі.

Зеленський також провів переговори з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Головна тема розмови - постачання зброї для військових та достатня кількість Протиповітряної оборони (ППО) для захисту України.

Тим більше, що у партнерів дійсно є всі необхідні системи, дійсно вся необхідна якість зброї, щоб наші воїни могли діяти значно результативніше. Дякую Єнсу за розуміння і готовність допомагати. - сказав Зеленський.

Президент підкреслив, що щоденні російські ракетні удари та спроби окупантів знищити українські позиції можна зупинити, якщо мати достатню підтримку від партнерів та необхідну зброю.

Українська сила має спиратися на достатню підтримку від партнерів – на "Петріоти", які потрібні тут, на 155-й калібр, який має звучати на фронті максимально впевнено, досить далекобійна зброя, яка може і має знищити російську логістику. - додав він.

Нагадуємо, що раніше Столтенберг повідомив, хто відповідає за постачання зброї в Україну. Також було оцінено можливість запрошення України до НАТО у липні.