Зеленський жорстко присоромив Британію та США

Зеленський присоромив Британію та США
Зеленський присоромив Британію та США

Зеленський критикує Великобританію та інших союзників на переговорах щодо озброєнь НАТО

Президент України Володимир Зеленський вперше приєднався до Контактної групи з оборони України на зустрічі, яка відбулася на авіабазі Рамштайн у Німеччині. Він висловив свою критику стосовно Великобританії та інших союзників, звинувативши їх у затримці постачання ракет і потребі підтримки. Зеленський наголосив на необхідності мати можливість використовувати зброю не лише на окупованих територіях України, але й всередині Росії.

Президент також заявив, що українські сили здобули успіхи в Курській області, захопивши кілометри території Росії і завдаючи ворогу великих втрат. Однак він висловив обурення тим, що російські сили зміцнили свою позицію на Донеччині.

Україна отримала нові обіцянки з постачання боєприпасів від своїх союзників. Великобританія обіцяла відправити ракети протиповітряної оборони, США - допомогу включно з коштами на протиповітряну оборону, а Німеччина - батареї та танки. Британська програма навчання українських військових також буде продовжена.

Генеральний секретар НАТО наголосив, що Україна зможе перемогти, якщо отримає необхідну зброю. Зустріч відбулася на тлі продовжуючихся обстрілів України, які щодня забирають людські життя. Зеленський планує представити свій "план перемоги" в США незабаром.

Читайте також

NYT порівняла "мирні плани" Венса та Путіна
сьогодні, 02:30 158 переглянули
Венс і Путін на фото