Зеленський зустрівся із спецпредставником США і заявив про важливий сигнал

Зеленський зустрівся із спецпредставником США і заявив про важливий сигнал

Президент України Володимир Зеленський зустрівся зі спеціальним представником США Пенні Пріцкер, яка відповідає за економічне відновлення України. Зустріч відбулася в Києві. Зеленський висловив вдячність президенту США Байдену, Конгресу та американському народу за допомогу в обороні, фінансах, економіці та гуманітарних питаннях для протистояння російській агресії.

Зеленський підкреслив, що цей візит є доказом міцної підтримки з боку США. Він також зазначив, що важливо мати впевненість, що Сполучені Штати готові допомогти Україні взяти на себе захист об'єктів критичної інфраструктури взимку. Зеленський також поінформував, що всі партнери України обізнані про термінові потреби щодо посилення системи протиповітряної оборони та забезпечення макрофінансової стабільності України в наступному році.

Президент також заявив про необхідність приватних інвестицій у проєкти з відбудови України. Він сподівається на активну участь американського бізнесу у довгострокових проєктах, зокрема в реконструкції енергетичної системи, оскільки це особливо важливо перед зимовим періодом, коли очікується посилення атак на об'єкти енергетичної інфраструктури з боку агресора. Зеленський також підкреслив, що можна використовувати заморожені російські активи як важливе джерело коштів для відбудови України.

У вересні було оголошено про призначення спеціального представника з питань економічного відновлення України з боку США. Під час візиту до США, Зеленський зустрівся з Пріцкер для переговорів з президентом Байденом.

Читайте також: