Зеленський зустрівся з двопартійною делегацією Конгресу США

Зеленський зустрічает американську делегацію Конгресу
Зеленський зустрічает американську делегацію Конгресу

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з делегацією Конгресу Сполучених Штатів Америки.

На зустрічі були присутні члени Сенату Бен Кардін, Ден Салліван, Крістофер Мерфі та член Палати представників Грегорі Мікс, повідомили в Офісі президента.

"Ми вдячні за підтримку обом партіям і обом палатам Конгресу США, президенту Байдену. І, звичайно, ми тут, щоб подякувати вашому народу", – сказав глава держави.

Він детально розповів про ситуацію на фронті, перебіг операції в Курській області, потреби українських воїнів і важливість вчасного постачання оборонних пакетів.

Окрему увагу приділили Плану перемоги, який уже цього тижня Володимир Зеленський представить президенту Джозефу Байдену, Конгресу США та обом кандидатам у президенти.

"Це дуже конкретний план, як посилити Україну без будь-яких рішень чи тиску Росії. Цей план не залежить від будь-яких рішень Путіна", – додав глава держави.

Під час зустрічі також обговорили перспективи реалізації проєктів із відбудови. Напередодні зими одним із ключових напрямів є посилення української енергетичної системи. Крім того, Володимир Зеленський наголосив, що важливо посилювати санкції проти РФ.

Читайте також