Зеленський зустрівся з прем'єром Ірландії: про що говорили

Зеленський та прем'єр Ірландії на зустрічі
Зеленський та прем'єр Ірландії на зустрічі

Зеленський зустрівся з прем'єр-міністром Ірландії

Президент України Володимир Зеленський у Шенноні зустрівся з прем'єр-міністром Ірландії Саймоном Гаррісом. Цю інформацію повідомляє сайт президента.

Під час зустрічі Зеленський подякував Ірландії за співчуття у зв'язку з атакою на дитячу лікарню "Охматдит" у Києві. Він зазначив, що такі злочини показують необхідність ще більшої допомоги партнерів. Також він пропонує Ірландії лікувати українських дітей, які мають онкологічні захворювання та не можуть продовжувати лікування в Україні.

Такі злочини доводять одне: ми потребуємо ще більшої допомоги партнерів. І ми були б дуже вдячні, якби ви взяли на лікування до Ірландії українських дітей, які мають онкологічні захворювання та не можуть продовжувати лікування в Україні

Президент також підкреслив підтримку Ірландії у проведенні Саміту миру та розповів про заходи для реалізації його рішень. Вони обговорили посилення уваги до злочину незаконної депортації українських дітей Росією. Також домовилися про візит прем'єр-міністра Ірландії до Києва та підписання двостороннього договору безпеки.

Зеленський наголосив на необхідності будівництва укриттів для навчальних закладів, а також продовженні співпраці з розмінування та кібербезпеки. Він також зазначив, що Україна зацікавлена в досвіді та консультативній підтримці Ірландії у переговорному процесі щодо вступу до ЄС.

Раніше було повідомлено, що Зеленський вирушить до Британії та Ірландії.

Читайте також