Зеленський зустрівся з віце-президентом США Харріс: відео

Зеленський зустрівся з віце-президентом США Харріс: відео

Президент України Володимир Зеленський зустрівся з віце-президентом США Камалою Харріс у рамках першого Саміту миру, який проходить 15-16 червня у Швейцарії.

Про це пише "Хвиля".

"Я б хотів подякувати Сполученим Штатам, президенту Байдену, його команді за угоду щодо гарантій безпеки між Україною та Америкою, яку ми підписали в Італії", - сказав президент, зазначивши, що деякі пункти вже імплементували.

Також Зеленський подякував Конгресу США за підтримку нового пакету військової допомоги Україні, який дуже важливий для нас.

"Путін намагається розширити війну і зробити її кривавішою. ​​Але разом з Америкою та всіма нашими партнерами ми захищаємо наших людей... Сьогодні ми зібралися заради дипломатії. Війна - це не наш вибір, це вибір Путіна. І сьогодні на цьому саміті ми зробимо все, що можемо, щоб зупинити рух до гіршого", - сказав Зеленський, наголосивши, що Україна прагне встановити мир через дипломатію.

Зеленський подякував Харрісу за участь у саміті.

Камала Харріс заявила, що президент США Джо Байден був дуже радий зустрічі із Зеленським.
"Росія продовжує жорстоку агресію проти українських людей. У тому числі відкриваючи новий фронт за Харковом і безжально атакую ​​українську енергосистему", - зазначила чиновниця, висловивши підтримку Україні.
"Ми підтримуємо Україну не з благодійності. А тому, що майбутнє українців - у наших стратегічних інтересах. У наших інтересах підтримувати міжнародні права та норми... В інтересах Сполучених штатів захищати демократи та протистояти диктаторам", - сказала Харріс.
На підтвердження намірів Байден документ про надання 60 млрд доларів для підтримки України, зазначила Харріс.

Віце-президент США Камала Харріс оголосила про виділення понад 1,5 мільярда доларів для відновлення України. Кошти будуть направлені на гуманітарні потреби, енергетичний сектор. Це включає 824 млн. доларів для критичної інфраструктури, включаючи ремонт та відновлення енергосистем.

Нагадуємо, що Зеленський зробив першу заяву про Саміт миру під час брифінгу із президентом Швейцарії. Український лідер наголосив, що лише російський диктатор Володимир Путін хотів цієї війни, а також розповів, як створювалася формула миру для України.

Читайте також: