Зеленський звернувся до біженців через відновлення України

Зеленський звернувся до біженців через відновлення України

Президент України Володимир Зеленський закликав українців, які покинули країну через російську агресію, повернутися після завершення війни і долучитися до процесу відновлення держави.

Під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Олафом Шольцем у Берліні, президент України наголосив на важливості участі співвітчизників у цьому процесі.

"Після завершення війни я впевнений, що всі повернуться відновлювати нашу країну, оскільки будуть робочі місця, буде безпека. І я вважаю, що це буде більшою мотивацією", - заявив Зеленський.

Президент також визнав, що зараз ніхто не може змусити біженців повернутися. "Щодо відновлення сьогодні, то ми жодним чином не можемо нікого змусити", - зазначив він.

Однак Зеленський закликав тих, хто має можливість і бажання, повернутися. Він зазначив, що вже зараз потрібно працювати над певними напрямками.

"Є особи, які залишилися без житла. Вони потребують допомоги, робочих рук, навичок", - пояснив президент.

Крім того, на виступі в Бундестазі 11 червня, Зеленський розповів про плани подолання енергетичного дефіциту, який виник у зв'язку з ударом РФ по енергогенерації України.

Читайте також: