Зеленський звернувся з приводу допомоги США Україні: Путін має програти

Україна отримала очікуване рішення щодо пакету американської підтримки. Це значний пакет, який відчуватимуть наші воїни на фронті, наші міста та села, що страждають від російського терору.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський у вечірньому зверненні, 20 квітня, пише "Хвиля".

Відбулося голосування Палати представників США. Президент України Володимир Зеленський подякував Палаті представників Конгресу США, обидві партії та спікера Майка Джонсона за рішення, яке зберігає правильний хід історії, а також висловив сподівання, що документ швидше направлять на розгляд Сенату США та американському лідеру Джо Байдену.

"Ми цінуємо кожен прояв підтримки нашої держави та незалежності, наших людей і життя нашого, яке Росія так хоче закопати в руїнах. Америка з перших днів війни виявляла своє лідерство. Саме таке американське лідерство життєво важливе для того, щоб у світі зберігся міжнародний порядок, заснований на правилах та передбачуваності життя для всіх народів", - сказав він.

Зеленський зазначив, що Україна використовує американську підтримку, щоб зміцнити обидва народи та наблизити справедливе завершення цієї війни – війни, яку російський диктатор Володимир Путін має програти.

"І я дякую всій команді України, кожному і кожному, хто працює і робить все, щоб наблизити цей результат. Дякую всім представникам нашої держави, всім нашим дипломатам, які працюють задля збільшення підтримки України, всім представникам громадського сектору, кожному працюючому волонтеру, всім друзям України. Дякую моїй команді", - додав він.

Нагадуємо, що в США ухвалили рішення щодо передачі Україні заморожених активів РФ. Після Палата представників США підтримала законопроект щодо допомоги Україні на $60,84 млрд.