Земля пережила найспекотніше літо за всю історію спостережень – CNN

Земля за останнє літо пережила найвищу температуру
Земля за останнє літо пережила найвищу температуру

Рекордна спека зафіксована цього літа

Згідно з данними Європейської служби Copernicus, цього літа спостерігався найвищий рівень температури з початку спостережень у 1940 р. Період з червня до серпня став найспекотнішим за останні 81 рік. Температура була на 0,69°C вище за середні значення з 1991 до 2020 рр. Це на 0,03°C більше, ніж рекорд минулого літа.

У Європі спека була ще більшою, тут температура піднялася на 1,54°C вище середніх значень з 1991 до 2020 рр. Середземноморський регіон та Східна Європа стали найбільш постраждалими, тоді як деякі частини Ісландії, Великої Британії, Ірландії, західного узбережжя Португалії та півдня Норвегії мали прохолоднішу погоду ніж зазвичай.

Експерти кажуть, що це не останній рекорд, оскільки глобальна температура продовжує зростати через використання викопного палива. Згідно з Самантою Берджесс, заступником директора Copernicus, «цей червень і серпень стали найспекотнішим періодом, а також днем, усіх часів з початку спостережень».

Навіть узимку товаришує екстремальна спека, зокрема, Австралія встановила рекорд з температури серпня – 41,6°C.

Крім того, літо завершилося найспекотнішим серпнем, який був зафіксований в історії спостережень. Попередник Еррера застерігає Європу про аномальну спеку також уосені. Він прогнозує, що у деяких країнах станеся подвійний рекорд спеки.

Читайте також