Жертв може бути у 20 разів більше, ніж від коронавірусу. У світі заговорили про "хворобу X"

Обговорення нової можливої пандемії "хвороби X" на Всесвітньому економічному форумі

На Всесвітньому економічному форму у Давосі планують обговорити нову можливу пандемію невідомої "хвороби X".

У Всесвітній організації охорони здоров'я попередили, що кількість жертв може бути у 20 разів більше, ніж при коронавірусі. Про це повідомили УНІАН.

Планується обговорити нові зусилля, які потрібні, щоб підготувати системи охорони здоровʼя до численних майбутніх викликів, йдеться у програмі форуму.

Спікерами будуть генеральний директор ВООЗ Тедрос Аданом Гебреєсус, керівник Центру здоров'я та охорони здоров'я Шʼям Бішен, міністерка охорони здоровʼя Бразилії Нісія Триндаде Ліма, а також представник концерну Royal Philips і голова правління фармацевтичної компанії AstraZeneca Plc.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

"Хвороба Х" - це гіпотетична назва невідомого патогену, здатного викликати епідемію чи пандемію.

У 2018 році ВООЗ включила "хворобу X" до глобального переліку захворювань і патогенів, які мають пріоритет для досліджень і розробок у контексті надзвичайних ситуацій у галузі охорони здоров'я.

Скасування статусу пандемії Covid-19 та бутсерні щеплення

У травні минулого року Всесвітня організація охорони здоров'я скасувала статус пандемії коронавірусної хвороби Covid-19. ВООЗ повідомила про щонайменше 20 мільйонів смертей. Covid-19 вперше виявили у людини в грудні 2019 року в місті Ухань, Китай. Хвороба почалася як спалах, що розвинувся у пандемію. Причиною хвороби став коронавірус SARS-CoV-2.

Міністерство охорони здоров'я України пояснило, кому слід робити додаткове бустерне щеплення від коронавірусу.