Зібрана в Україні: важка машина для розмінування пройшла випробування на полігоні

Зібрана в Україні: важка машина для розмінування пройшла випробування на полігоні

Українське підприємство A3tech провело випробування машини для розмінування Dok-Iing MV-10 на полігоні з метою отримання сертифікату. За повідомленням Міністерства економіки, ця машина була виготовлена та частково зроблена на території України.

MV-10 пройшла випробування на продуктивність в умовах ущільненого ґрунту та на піску. Машину для розмінування також випробували на здатність очищувати ділянку від рослинності заввишки до двох метрів та з діаметром стовбура понад 10 сантиметрів. Під час випробування на живучість MV-10 витримала п'ять підривів під робочим органом еквівалента протитанкової міни ТМ-62М" - повідомили в офіційному заяві.

Сертифікацію машини проведуть фахівці Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації озброєння та військової техніки, який має право здійснювати цю процедуру відповідно до міжнародної практики.

A3tech отримала замовлення на виготовлення восьми машин Dok-Iing MV-10, а загалом її виробництво може досягати 60 одиниць на рік.

В Україні вже працюють 17 важких машин розмінування Dok-Iing MV-10. Фахівці ДСНС, ДССТ та Швейцарського фонду з протимінної діяльності використовують їх переважно в Миколаївській, Херсонській та Харківській областях.

Як повідомила прес-служба Міністерства економіки, Україна запустила програму компенсацій аграріям за розмінування земель. Фермери зможуть отримати компенсацію в розмірі 80% витрат на розмінування земельних ділянок, а також отримати компенсації за вже проведене розмінування.

Україна планує залучити більше жінок до розмінування за допомогою Канади. Країна підтримуватиме навчання жінок у сфері протимінної діяльності. Про це заявила перша віцепрем'єр-міністрка Юлія Свириденко після зустрічі з посолом Канади з питань жінок, миру та безпеки Жаклін О'Ніл.

Актор і амбасадор фандрейзингової платформи United24 Міша Коллінз разом з режисером Даріусом Мардером відвідали один із центрів ДСНС в Сумській області, де їм показали, як відбувається процес розмінування територій.

Читайте також: