Жінка в мережі назвала себе «Богородицею» і «зцілює» людей, але виключно за гроші

Жінка в мережі «Богородиця», зцілює за гроші
Жінка в мережі «Богородиця», зцілює за гроші

Саму згадану жінку, яка називає себе "Богородицею" та пропонує "зіцілювати" за гроші, знаходять у соціальних мережах. Вона звертається до важкохворих людей та їх родин, в тому числі до поранених військових, з проханням про грошову допомогу. Учасники скандалу стверджують, що "Богородиця" пропонує здатність до енергетичного "зцілювання" в обмін на кошти. Комунікаційниця Надія Потоцька розповіла, що отримала пропозицію від незнайомої дівчини про надання допомоги жінці, чий коханий перебуває у комі. За даними Потоцької, "Богородиця" звернулася до її більш ніж 20 знайомих.

Відповідь українців на цю ситуацію була масовою, зокрема активістів та військових, які обурилися поведінкою "Богородиці". Журналісти ТСН.ua з'ясували, що постраждала, згадана Потоцькою, є мешканкою Волинської області і намагається зібрати кошти на порятунок життя, ймовірно, її коханого. Поліція вже відреагувала на цей випадок і вирішує, як реагувати у даній ситуації.

"Богородиця" представляє себе як цілительку, яка зцілює людей, родини та землю. На жаль, цей випадок є лише одним з численних прикладів шахрайства, яке стає все поширенішим в Україні. За даними Генеральної прокуратури, у першому кварталі 2024 року відкрито понад 24 тисячі кримінальних справ за статтею "Шахрайство".

Останні декілька днів у Києві активізувалися шахраї, які пропонують встановити сигналізатори газу мешканцям за завищеними цінами. Це ще один приклад шахрайства, яке масово поширюється в нашій країні. У Генеральній прокуратурі повідомляють, що за перші п'ять місяців 2024 року відкрито понад 38 тисяч справ за статтею "Шахрайство", що у 1,6 рази більше, ніж за весь 2021 рік.

Читайте також