Жінки проти чоловіків: хто працює більше? Світовий рейтинг ґендерної нерівності (інфографіка)

Жінки проти чоловіків: хто більше працює?
Жінки проти чоловіків: хто більше працює?

На сайті Visualcapitalist була опублікована інфографіка, яка показує нерівність між чоловіками і жінками у сфері зайнятості. Дані для цієї інфографіки були отримані з офіційних досліджень, проведених Світовим банком та Міжнародною організацією праці.

За цими даними, у світі нараховується 73% працюючих чоловіків і 49% працюючих жінок. Мадагаскар, Бурунді та Мозамбік мають одні з найвищих показників залученості жінок до праці, близько 80%. З іншого боку, в Афганістані та Ємені найнижчий відсоток працюючих жінок у робочому віці - 5%.

У деяких мусульманських країнах, таких як Пакистан, Оман і Саудівська Аравія, рівень працюючих чоловіків вищий, ніж середня світова статистика. Тут жінки менш участь у виробництві на 50%, і це на 15-25 пунктів менше, ніж середня світова статистика.

10 країн з найвищим рівнем нерівності між чоловіками і жінками, включаючи Афганістан, Ірак і Ємен, є ісламськими країнами, де часто спостерігається дискримінація жінок. Ці країни також мають нижчий рівень працюючих чоловіків порівняно зі світовою статистикою. Це може свідчити про відсутність економічних можливостей в цих країнах.

Зазначимо, що Інститут економіки та миру опублікував рейтинг найбільш миролюбних країн за Глобальним індексом миролюбності. Україна посідає 157 місце з 163, а Росія - 158. Останні місця у рейтингу займають країни, такі як Судан, Сирія і Афганістан.

Читайте також