«Жінки самі провокують зґвалтування». Ексректор Тернопільського педуніверу втрапив у скандал

Викладач готує до сімейного життя мамонтів: скандал у Тернополі

Володимир Кравець, колишній ректор Тернопільського педуніверситету імені Гнатюка, опинився у центрі скандалу після своїх неадекватних висловлювань про підготовку молоді до сімейного життя. Під час пари з предмета "Педагогіка: підготовка молоді до сімейного життя" Кравець заявив, що "дівчата самі провокують зґвалтування" і що чоловік і жінка "мають різне розуміння згоди на секс".

За словами народної депутатки Інни Совсун, Кравець також розповідав про "чоловічу" і "жіночу" логіку, заявляючи, що "чоловіча" логіка побудована на фактах, а "жіноча" характеризується загадковістю і непередбачуваністю.

Також, виявляється, у світі мамонтів існує "чоловіча" логіка - "правильна, побудована на фактах". І "жіноча", яка "служить, щоб приховано управляти чоловіком", ґрунтується на принципі "як захочу, так і буде" й характеризується "загадковістю, несподіваністю, непередбачуваністю, незавершеністю фраз, розмовою натяками, приписуванням іншої причини". Про все це розповіла та виклала фото з лекції - одна зі студенток Юлія у своєму TikTok

Зараз Совсун вже направила звернення щодо цього інциденту до Міністерства освіти, Урядової уповноваженої з питань гендерної політики та до самого університету.

Совсун також закликала студентів реагувати на подібні випадки й не терпіти антинаукових тверджень викладачів. Вона зазначила, що такі висловлювання впливають на майбутніх вчителів й загрожують перейти наступним поколінням.

Попередньо повідомлялося про інший скандал в Івано-Франківському медуніверситеті, де викладачка рекомендувала студентам лікувати пацієнтів нестандартними методами і навіть пропагувала стару літературу.

Нагадаємо, що через скорочення випускників шкіл, в Україні будуть зменшувати кількість вищих навчальних закладів.