Зірка «Жіночого лікаря» розказала, як її сім’я постраждала від репресій в СРСР

Портрет сім'ї, що постраждала від репресій
Портрет сім'ї, що постраждала від репресій

Українська акторка Олександра Люта, яка грає головну роль у серіалі "Жіночий лікар. Нове життя 2", розповіла в інтерв'ю "Главкому" про своє зв'язок з історією своєї сім'ї. Її прадіда Мефодія Лютого було вислано на Сибір радянською владою.

Олександра розповіла, що її тато поїхав до рідного села Дирдин у Черкаській області і з'ясував, що його прадіда вислали на Сибір. Його звинуватили у куркульстві через власні земельні ділянки. Прадіда Мефодія вислали на Сибір, а його дев'ять дітей залишили сиротами. Це сталося у 1939 році, того ж року, коли народився тато Олександри.

За словами акторки, ця історія її родини відображена у серіалі. У заключних серіях її героїня Людмила Пишна розповідає історію своєї родини, що постраждала від висилки на Сибір. І ця історія відбулася також у 1939 році. Такі паралелі вразили Олександру Люту.

"Жіночий лікар. Нове життя 2" - медико-драматичний серіал з воєнними мотивами. Дія розгортається у Центрі репродуктології та в військовій частині прифронтової зони. Головні герої - цивільні лікарі, які надавали допомогу військовим. У серіалі показано, як життя цивільних і військових переплітаються впродовж 40 серій. Кожна серія містить одну або дві складні історії.

У ролях: Андрій Ісаєнко, Тарас Цимбалюк, Олексій Нагрудний, Олександра Люта, Анастасія Цимбалару, Олексій Зорін, Олена Михайличенко та інші.

Українська акторка Ольга Гришина після розпочатого російським вторгнення в Україну видалила всі свої соцмережі, що стосуються її російських колег, і припинила з ними спілкування.

Зоряна Марченко, раніше відома за роллю Марисі Сотник у серіалі "Поки станиця спить", розповіла в інтерв'ю Аліні Доротюк про свою роботу в Росії після 2014 року. Зараз вона живе в Україні.

Читайте також