«Злита» розмова німецьких офіцерів: чи змінилася позиція Шольца щодо ракет Taurus

Німеччина відмовляється передавати Україні крилаті ракети Taurus

Канцлер Німеччини Олаф Шольц продовжує виступати проти передачі Україні крилатих ракет Taurus, навіть після підтвердження розголосу стосовно його поглядів на це питання серед німецьких офіцерів. Про це пише Frankfurter Allgemeine.

За даними видання, після підтвердження інформації про "злив" ставлення Шольца до передачі Києву Taurus не змінилося.

В матеріалі зазначається, що відповідальні в Бундесвері всебічно вивчають і обговорюють, які німецькі системи зброї можна використовувати для захисту України від Росії. Цю тему також обговорюють в Канцелярії, незалежно від політичних рішень про поставку крилатих ракет Taurus.

Шольц заявив, що Україна не отримає крилатих ракет Taurus, але військові вже вивчали, які цілі вони можуть досягти.

Видання пише, що і Шольц, і Соціал-демократична партія Німеччини позиціонуються проти передачі Україні крилатих ракет Taurus.

Рішення Німеччини щодо поставки крилатих ракет Taurus

Німеччина не готова передавати Україні далекобійні ракети Taurus, оскільки вони можуть використовуватися для ударів по Москві.

Національний депутат Єгор Чернєв заявив, що рішення щодо поставки ракет Україні залежить від німецького канцлера Олафа Шольца.

Німецька компанія Taurus Systems GmbH спростувала заяву експерта Соціал-демократичної партії Німеччини Йоганнеса Арльта щодо неможливості швидкого поповнення запасів ракет у разі поставки їх Україні.

Суперечка між Францією та Німеччиною щодо допомоги Україні

Президент Франції Еммануель Макрон та канцлер Німеччини Олаф Шольц розходяться в думках щодо військової допомоги Україні. Конфлікт між союзниками України відбувається у складний момент її кампанії з відсічі російському вторгненню. Європейські країни не виконують зобов'язань щодо артилерії, а допомога США затримується в Конгресі. Українські чиновники стурбовані можливістю прориву російських військ до літа.