ЗМІ дізналися про підсумки переговорів Кемерона з Трампом щодо допомоги Україні

ЗМІ дізналися про підсумки переговорів Кемерона з Трампом щодо допомоги Україні

Спроба міністра закордонних справ Великої Британії під час візиту до США надати Україні військову допомогу в розмірі 60 мільярдів доларів провалилася

Під час візиту до США, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон спробував переконати експрезидента Дональда Трампа дозволити Конгресу США виділити Україні військову допомогу у розмірі 60 мільярдів доларів. Проте, ця спроба, схоже, не вдалася.

За даними The Guardian, міністру закордонних справ Великої Британії навіть не дозволили зустрітися зі спікером Конгресу США Майком Джонсоном, який міг би пропонувати законопроект на голосування.

Під час приватної вечері, Девід Кемерон закликав Дональда Трампа визнати, що в інтересах США, щоб Володимир Путін не отримав "винагороду" за захоплення земель в Україні.

Крім того, Кемерон наполягав на необхідності для кожного члена НАТО розвивати та виконувати свої оборонні витрати.

Міністр закордонних справ Великої Британії сподівався, що Трамп підтримає його зусилля, але цього так і не сталося.

Кемерон закликав США та Європу об'єднатися для захисту України

Під час пресконференції, Девід Кемерон та держсекретар США Ентоні Блінкен знову закликали Конгрес США надати допомогу Україні. Кемерон зазначив, що світ повинен об'єднатися для захисту України від російської агресії.

"Майбутні покоління можуть озирнутися на нас і сказати, чи достатньо ми зробили, коли ця країна була захоплена диктатором. Чи засвоїли ми уроки історії? І чи достатньо ми зробили?" - заявив Кемерон.

Проте, аргументи Кемерона зіштовхнулися з боротьбою за владу всередині Республіканської партії, що спричинило ускладнення в наданні допомоги Україні, повідомляє The Guardian.

Противники допомоги Україні всередині Республіканської партії продовжують загрожувати відставкою Джонсону, якщо він пропонуватиме пакет допомоги на голосування.

Штаб Трампа заявив, що на вечері з Кемероном обговорювалися різні питання, включаючи вибори в США та Великій Британії, політичні питання, пов’язані з Brexit, витрати на оборону та ситуацію в Україні.

Джерело: Українська правда

Читайте також: