ЗМІ виявили незвичну деталь у справі Коломойського

Бюро економічної безпеки і СБУ відкрили справу проти олігарха Ігоря Коломойського тоді, коли Національне антикорупційне бюро готувало йому підозру.

Навесні 2023 року НАБУ активізувало розслідування. Там, та у САП проводили низку нарад щодо Коломойського, повідомляють джерела "Української правди" у правоохоронних органах.

І менш як місяць тому, 11 серпня 2023 року БЕБ зареєструвало власне провадження.

1 вересня НАБУ і САП підписали повістку про виклик Коломойського для вручення підозри. На той час був у відрядженні у США керівник Антикорупційної прокуратури Олександр Клименко, який мав її погодити. Він повертався 4 вересня.

Підписуйтесь на наш телеграм канал новин - INKORR

Наступного дня, 2 вересня, Бюро економічної безпеки вручило олігарху власну підозру.

Всередині правоохоронних органів триває перевірка стосовно збігу у процесуальних діях.

"Українська правда" звернулась по коментар до Бюро економічної безпеки та Національного антикорупційного бюро стосовно того, чи було їм відомо про розслідування одне одного і чи пов'язана підозра БЕБ з активізацію антикорупційних органів. Відповіді від пресслужб до публікації новини редакція не отримала", підсумували у статті.

Олігарху Ігорю Коломойському повідомили про підозру у заволодінні 9,2 млрд грн Приватбанку.

Слідство встановило, що у січні-березні 2015 року кінцевий бенефіціар банку, на той момент голова Дніпропетровської обласної держадміністрації Ігор Коломойський, розробив план заволодіння коштами Приватбанку.

Мета подальше фінансування підконтрольної офшорної компанії і збільшення власної частки у статутному капіталі банку.

Для цього банк штучно зобов'язали виплатити вказаній підконтрольній компанії понад 9,2 млрд грн під приводом нібито зворотного викупу власних облігацій за завищеною вартістю.