Зміна позиції Франції і Німеччини щодо враження цілей в РФ: які це матиме наслідки - FT

Зміна позиції Франції і Німеччини щодо враження цілей в РФ: які це матиме наслідки - FT

Зміна позиції Франції та Німеччини щодо можливості використання Україною західної зброї по об'єктах на території Російської Федерації може мати значні наслідки. Президент України Володимир Зеленський шукає підтримку у Європі для отримання більше зброї та дозволу використовувати її за своїм бажанням.

"Він буде приємно задоволений результатом. Україна відстає за озброєнням і чисельністю на лінії фронту, де Росія використовує свої переваги. Українські міста потерпають від щоденних бомбардувань, гинуть десятки мирних жителів", - пише ЗМІ.

Після довгих суперечок у західних столицях, Франція та Німеччина змінили свою позицію щодо використання української зброї проти Росії. Президент Франції Еммануель Макрон згодився на прохання Зеленського, а канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав, що Україна має право вражати цілі в Росії, щоб захистити себе.

"Як пояснити Україні, що потрібно захищати свої міста, але що вони не мають права атакувати туди, звідки летять ракети? Це ніби ми говоримо їм: 'Ми даємо вам зброю, але ви не можете використовувати її, щоб захистити себе'", - сказав Макрон.

Зміна позиції Франції та Німеччини може мати значний вплив, оскільки багато ракет і бомб, що потрапляють в Україну, походять з Росії. Президент Франції підтримав постачання Україні далекобійної зброї для ударів по РФ з метою нейтралізації українських об'єктів, звідки були запущені ракети, і військових об'єктів, які атакували Україну.

Джерело: УНІАН

Читайте також: