Змінив пуанти на армійські берці: згадаймо артиста балету Ростислава Янчишена

Щодня о 9 ранку українці вшановують пам'ять усіх, чиє життя забрала російсько-українська війна. Нині згадаємо Ростислава Янчишена.

Соліст балету Одеської опери Ростислав Янчишен помер 19 квітня внаслідок мінометної атаки за місяць до свого 32-річчя. Чоловік народився у Кам'янці-Подільському 20 травня 1991 року. Після отримання хореографічної підготовки у київському Коледжі хореографічного мистецтва імені Сержа Лифаря, Ростислав став артистом балету Одеського національного академічного театру опери та балету, де він працював більше 10 років. Крім танців, він також любив подорожувати і відвідав країни Європи та Америку разом з балетною трупою.

З початку російсько-української війни, Ростислав хотів боронити свою рідну країну. Але спочатку його не прийняли до Збройних сил України, тому він вирішив стати добровольцем і долучитися до терористичної оборони. Пізніше він приєднався до Збройних сил України і на фронті виступав у ролі кулеметника. Змінивши балетні пуанти на армійські берці та кулемет, Ростислав зробив великий внесок у боротьбу за свою країну

Завідувач балетної трупи театру, Гаррі Севоян, наголосив, що Ростислав був чудовою людиною з багатою талантливою душею. Він називав Ростислава справжнім патріотом, який мав свідоме бажання захищати Батьківщину. Адміністрація коледжу, де Ростислав навчався, також зауважила, що він завжди виявляв позитивну енергію, був планувальником, постійно прагнув бути кращим і завжди проявляв своє патріотичне ставлення.

Олександр Воробйова, артистка того ж театру і романтична партнерка Ростислава, до сих пір не може повірити у його смерть. Вона пригадала, що він був справжнім патріотом, який не зраджував своїй країні і не міг сидіти бездіяльним після початку війни. Вона також підкреслила, що Ростислав був він завжди готовий допомогти і його посмішка ніколи не зникала з його обличчя.

Перемога української нації

Рідні і друзі Ростислава вважають, що перемога єдинорідного українського народу мусить бути невідворотною, дарма що вона обійдеться нам дорого. Вони згадують Ростислава як комунікабельного, ввічливого та допоміжного, хто завжди був улюбленцем усіх його друзів і однокласників.

«Главком» приєднується до хвилини мовчання, щоб вшанувати пам'ять всіх українців, які загинули у війні за свою Батьківщину. Ми пам'ятаємо загиблих від рук російських окупантів, запалюємо свічки пам'яті та схиляємо голови у скорботі під час загальнонаціональної хвилини мовчання, вшановуючи всіх громадян України, які віддали своє життя за свободу і незалежність нашої країни.