Значні труднощі: в ISW оцінили контрнаступ Росії у Курській області

Контрнаступ Росії у Курській області
Контрнаступ Росії у Курській області

Російські війська ще не розпочали контрнаступ у Курській області - звіт

За даними Інституту вивчення війни (ISW), російська армія ще не розпочала повномасштабну контратаку у Курській області. Хоча відбувається концентрація великої кількості військовослужбовців, поки що не відбуваються активні бойові дії, які б вказували на спробу повного витіснення українських військ.

Український президент Володимир Зеленський повідомив про концентрацію 40 тисяч російських військових у Курській області. За словами аналітиків, поки неясно, чи ця цифра включає лише боєздатних військових, або ж до неї входять різні категорії особового складу. Однак, ISW вказує, що це значно перевищує необхідну кількість військових для витіснення українських військ.

Експерти також звернули увагу на те, що російське командування може використати для повернення територій найбільш ефективні та досвідчені підрозділи. Вони також наголошують, що російським військовим доведеться передислокувати підрозділи з України до Курської області для здійснення контратак. ISW прогнозує значні труднощі для Росії при проведенні цих операцій.

Читайте також