Зняття головного конкурента Трампа з виборів у США, хакерська атака на Monobank: головне за ніч

Кандидат у президенти США від Республіканської партії, губернатор Флориди Рон ДеСантіс завершує свою кампанію для висування кандидатом у президенти. Повідомлення про це було оприлюднено відео в X. У цьому відео ДеСантіс пояснив, що немає чіткого шляху до перемоги та вирішив припинити свою кампанію. Він також підтримав Дональда Трампа, вважаючи його єдиним варіантом для республіканців.

Зеленський закликав розслідувати стеження за журналістами

Президент України Володимир Зеленський розповів в інтерв'ю британському телеканалу Channel 4 News про незаконне стеження за журналістами та заявив, що Служба безпеки буде розслідувати цей випадок. Зеленський відзначив, що важливо знайти винних та покарати їх за ці дії.

Президент також відповів на запитання про загрозу незалежним журналістам в Україні, зокрема залякування та фізичні напади. Він підтвердив, що відразу була відкрита кримінальна справа та нанесені подробиці від генерального прокурора. За словами Зеленського, Служба безпеки буде проводити розслідування та знайде відповіді на всі запитання.

Сенатор США сподівається на угоду з допомогою Україні

Сенатор-демократ Кріс Кунс висловив оптимізм стосовно досягнення угоди з міграційної політики та посилення захисту кордону з Мексикою, що залежить від пакету допомоги для України. Кунс закликав республіканців у Палаті представників не блокувати угоду і не затримувати надання допомоги.

Міністр оборони Британії підтримує Україну

Міністр оборони Британії Грант Шаппс закликав ЄС збільшити підтримку України та переконатися, що країна може захищатися самостійно. Він висловив підтримку Британії та її домовленостям з Україною у сфері безпеки, та закликав інші країни ЄС зробити свій внесок.

Пріцкер розповіла про важливість підтримки України

Спецпредставниця США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер підкреслила, що агресивна війна Росії загрожує не лише Україні, але й США та Європі. Вона підтвердила підтримку Сполученими Штатами українським військам та важливість економічної підтримки для зміцнення безпеки України.

Monobank став жертвою хакерської атаки

Застосунок Monobank знову був викритий масштабними DDoS-атаками, що призвели до збоїв в роботі. Співвласник Monobank Олег Гороховський повідомив про цю ситуацію та подякував ІТ-команді, яка намагається протистояти кібератакам.