Зник на Курщині. Українські правоохоронці почали розслідувати новий тип справ

Зник на Курщині. Розслідування правоохоронців
Зник на Курщині. Розслідування правоохоронців

Родичі захисників, які воюють на Курщині, звертаються до правоохоронців з заявами про зникнення своїх близьких. Цю інформацію надає матеріал "Головний командувач". Правоохоронці України стикаються з новим викликом.

Згідно з даними судового реєстру, вже з середини серпня 2024 року люди звертаються щодо зникнення своїх близьких, які перестали виходити на зв'язок. Зареєстровано 11 кримінальних проваджень за статтею "Зниклий безвісти".

Наприклад, матір навідника повідомила, що її син зник, коли виконував бойові завдання у Курській області. Ситуація аналогічна з іншими родичами, які втратили зв'язок із своїми близькими на Курщині.

Також розглядаються випадки зникнення провідників, командирів взводів та інших військовослужбовців. Зокрема, розслідується розшук двох військовослужбовців, які виконували бойові завдання в Курській області.

Зареєстровані також інші випадки зникнення безвісти різних рангів військовослужбовців на Курщині. Наразі правоохоронці надсилають запити до мобільних операторів щодо з'єднань зниклих безвісти осіб з іншими абонентами та аналізують їхні SMS-повідомлення.

Активні бойові дії на Курщині

На території Росії тривають активні бойові дії вже другий місяць. Частину Курської області контролюють Збройні сили України. Українська армія пішла у наступ, щоб запобігти вторгненню росіян у Сумську область та відволікти основні сили ворога на Донбасі. За оцінками американського видання, Україна направила близько 6 тисяч військових у Курську область та зберігає резерв близько 4 тисяч військовослужбовців для підтримки в Сумській області.

Читайте також