Знімки аеродрому Бердянська після влучання ATACMS показали з супутника

Знімки аеродрому Бердянська після влучання ATACMS показали з супутника

Після нанесення ударів ЗСУ балістичними ракетами ATACMS по аеродрому в Бердянську, відбулися значні втрати у російської техніки, повідомляє інформаційний портал "Схеми", посилаючись на знімки з супутника Planet Labs, що були зроблені 18 жовтня.

На цих фотографіях можна побачити пошкоджені ділянки аеродрому. Зокрема, видно пошкоджену частину злітної смуги, на якій раніше розташовувалися гелікоптери.

Порівнявши ці фото з попередніми, видно сліди від знищеної російської техніки.

У рамках спецоперації DRAGONFLY, українські військові використали ракети ATACMS для ураження ворожих аеродромів у тимчасово окупованому Луганську та Бердянську. За попередніми даними, в результаті цих ударів були знищені дев'ять російських гелікоптерів, установка протиповітряної оборони, склад боєприпасів та багато іншого військового обладнання.

17 жовтня Управління стратегічних комунікацій ЗСУ повідомило про удари, які були нанесені по аеродромам у Бердянську Запорізької області, що було захоплене росіянами, та на території тимчасово окупованого Луганська. Атаки призвели до пошкодження гелікоптерів та іншого обладнання аеродромів. Військові ЗСУ використали для цього ракети ATACMS, надані Сполученими Штатами Америки. Президент Володимир Зеленський висловив подяку США за цю підтримку. Зазначається, що Україна отримала близько 20 ракет ATACMS, проте їх не буде використовувати для атак на територію Росії, згідно з джерелами The New York Times.

Читайте також: