Знищення бомбардувальника Ту-22М3: розвідники назвали імена загиблих пілотів (відео)

Фото загиблих пілотів розбитого бомбардувальника Ту-22М3
Фото загиблих пілотів розбитого бомбардувальника Ту-22М3

Українська розвідка отримала дані про воєнних злочинців, які перебували на борту російського бомбардувальника Ту-22М3, що був збитий на території України 19 квітня. Про це повідомляє Міністерство оборони України.

Літак, який належав до 52-го важкого бомбардувального авіаполку, впав на території Російської Федерації, біля хутора Богомолов в Ставропольському краї.

Українські розвідники з'ясували, що бомбардувальник здійснював пуск ракет Х-22 по території України. Це був останній польот цього літака, після якого він був збитий на відстані 308 кілометрів від лінії фронту.

Названі імена та інші дані чотирьох осіб з екіпажу бомбардувальника. Командир корабля - Колесніков Сергій Анатолійович, заступник командира ескадрильї з військово-політичної роботи. Штурман авіазагону - Скрябічев Олександр Володимирович. Помічник командира корабля - Кононов Андрій Юрійович. Штурман-оператор авіазагону - Грушанін Андрій Олександрович. Лише двоє з цих осіб вижили після катапультації.

Також в новинах є посилання на відеоматеріал, що демонструє момент збиття бомбардувальника Ту-22М3.

Російські ЗСУ підтвердили падіння літака. Було використано ракету С-200 для знищення ракетоносія.

Начальник ГУР Кирило Буданов розповів, що українські захисники довго чекали на підходження літака до пускового рубежу, щоб забезпечити успішне знищення.

Читайте також