ЗСУ могли уразити на аеродромі «Борисоглєбськ» рідкісні авіаційні боєприпаси – Defense Express

ЗСУ, аеродром, рідкісні авіаційні боєприпаси, Борисоглєбськ
ЗСУ, аеродром, рідкісні авіаційні боєприпаси, Борисоглєбськ

Українські дрони можуть бути відповідальні за ураження рідкісних авіаційних боєприпасів або дефіцитного обладнання на аеродромі "Борисоглєбськ" у Воронезькій області Росії. Про це повідомляє портал Defense Express.

Аеродром "Борисоглєбськ" можливо використовується як база для атак на Україну з використанням керованих авіабомб. Цей аеродром розташований на відстані 300 кілометрів від кордону України і, ймовірно, базує літаки типу Су-35 та Су-34.

Метою цього удару могло бути пошкодження літаків та відповідної інфраструктури. Супутникові знімки, опубліковані Радіо Свобода, показують наслідки удару по аеродрому. Однак на знімках не виявлено нічого, що свідчило б про успішне знищення літаків або складів боєприпасів.

Внаслідок удару під відкритим небом, невідомі ящики або контейнери, що знаходилися біля злітно-посадкової смуги, були пошкоджені і згоріли. Ці ящики можуть містити рідкісні авіаційні боєприпаси або цінну апаратуру для розвідки.

Проте потрібні додаткові дані для остаточного висновку щодо втрат ворога. В разі успішного удару Сил оборони України, втрати російських окупантів можуть бути значними.

Згідно з повідомленнями Служби безпеки, Сил спеціальних операцій ЗСУ та інших сил оборони, українські безпілотники атакували склади з боєприпасами, стоянки літаків Су-35 та Су-34, а також місця зберігання авіаційного пального на аеродромі "Борисоглєбськ".

Цей аеродром є базою для обстрілу українських територій. Росіяни повідомляли про роботу систем протиповітряної оборони, наявність безпілотників та потужні вибухи й пожежу біля аеродрому. Супутниковий моніторинг зафіксував чотири пожежі на аеродромі.

Читайте також