ЗСУ отримають український багі "Варан": основні переваги транспортного засобу

Український багі моделі 'Варан' для ЗСУ
Український багі моделі 'Варан' для ЗСУ

Україна прийняла на озброєння місцево виготовлений багі "Варан"

Міністерство оборони затвердило виробництво та постачання українського багі "Варан". Цей транспортний засіб високої прохідності створений для виконання різноманітних завдань, таких як перевезення військового персоналу, евакуація поранених, доставка боєприпасів і багато іншого.

Багі "Варан" був спроєктований та виготовлений на вітчизняному підприємстві. Він має міцну раму для використання у важких умовах. Задню частину багі оснащено потужним турбодизельним двигуном та автоматичною 5-ступінчастою коробкою передач. Більшість компонентів та механізмів цього транспортного засобу виготовлені з деталей відомих світових виробників, повідомили з Міноборони.

Зазначено, що ідею "Варана" розробив інженер з багаторічним досвідом у ремонті та експлуатації автомобілів. Загальні вимоги до багі ставилися військовими: швидкий, маневровий, легко ремонтопридатний, з низьким профілем і високою прохідністю.

"Цей багі має вагу трішки більше однієї тонни і здатний перевозити 500 кг вантажу або тягнути причіп до 300 кг. З його баком можна проїхати 200 км по важкому бездоріжжю. На піщаній поверхні "Варан" досягає швидкості понад 100 км/год. Під час тестувань багі ніколи не перекинувся", - повідомили представники Міністерства оборони.

Читайте також