ЗСУ показали 10 рекордних уражень військових об'єктів у РФ за останні пів року (мапа)

ЗСУ показали 10 рекордних уражень військових об'єктів у РФ за останні пів року (мапа)

Українські сили захисту опублікували мапу ударів по російських об'єктах

Управління стратегічних комунікацій Генерального штабу Збройних сил України (СтратКом) оприлюднило мапу, на якій вказані десять найдалекобійніших ударів по військових цілях в Росії за останні півроку. Цю інформацію було опубліковано у Telegram.

«Наголошуємо, що десятки глибоких ударів відбуваються систематично протягом більше ніж пів року з використанням української зброї. Таким чином, використання зброї західних виробників не перетинає будь-які уявні «червоні лінії»», – зазначено в повідомленні.

СтратКом наголошує, що сили оборони України постійно збільшують дальність та ефективність ударів. Використання західних систем озброєння дасть можливість зробити Україні ще сильнішою та прискорить завершення війни з Росією.

Управління стратегічних комунікацій також зазначає, що точне місце запуску та відстань до об'єктів на мапі умовні. Також неможливо збезпечено стверджувати, що всі удари здійснювалися саме силами оборони України, а не іншими суб'єктами, такими як партизани або незадоволені росіяни.

Зазначимо, що український безпілотник може переміщатися на відстані до 3 тис. км та долати Сибір. Розробка цього безпілотника була здійснена через затримку Заходу у постачанні Україні дальнодіючої зброї.

Раніше стало відомо, що російська оборонно-промислова база швидко розробляє безпілотники, які працюють на різних частотах, щоб українські системи РЕБ мали складніше їх збивати.

З головного управління розвідки також було повідомлено, що 17 квітня було здійснено атаку за допомогою безпілотників на російський військовий об'єкт в місті Ковилкіно, який знаходиться в Мордовії.

Читайте також: