ЗСУ тимчасово відводять з поля бою танки Abrams - ЗМІ

Україна відводить американські танки з фронту через російські безпілотники

За повідомленням агентства Associated Press, Україна вирішила відвести танки Abrams M1A1, які отримала від США, з лінії фронту. Це сталося через вплив російських безпілотних літальних апаратів на діяльність українських військових.

За даними ЗМІ, розвідка і ударні дрони, які активно використовуються окупантами, складності для України у захисті танків. Українські військові отримали 31 танк Abrams від США у січні 2023 року, але поле бою змінилося, і тепер їм важко оперувати такими масивними бронетехнічними засобами.

За даними AP, п'ять із 31 танка вже втрачено.

Чиновники зі сфери оборони пояснюють, що присутність безпілотників на полі бою призводить до відсутності відкритих територій, які можна пройти, не ризикуючи бути поміченим.

Зараз танки були переміщені з лінії фронту, і США працюватимуть разом з українською армією над зміною тактики. Це підтвердив віцеголова Об’єднаного комітету начальників штабів адмірал Крістофер Грейді та третій представник американських військових, який залишився анонімним. Вони зауважили, що танки є важливими, але потрібно розробити нові стратегії для роботи в зміненому оточенні, де все зараз видно одразу.

Джерело: РБК-Україна