ЗСУ уточнили правила мобілізації деяких категорій громадян

Перевірка військового обладнання під час мобілізації
Перевірка військового обладнання під час мобілізації

Сухопутні війська ЗСУ уточнили питання щодо призову військовозобов'язаних громадян

Сухопутні війська ЗСУ роз'яснили певні питання, що стосуються призову окремих категорій громадян з ціллю поповнення особового складу підрозділів. Військове командування зробило офіційну заяву щодо цього.

З метою врахування потреб і завдань стосовно комплектування особовим складом підрозділів Сил оборони та відповідно до норм чинного законодавства, Командуванням Сухопутних військ уточнено деякі питання щодо призову за мобілізацією військовозобов'язаних громадян окремих категорій

Військові пояснили, що рішення були прийняті з метою зниження напруги в суспільстві. Вони були оформлені згідно з встановленими процедурами й передані до військових частин для користування. Це означає, що конкретні деталі не розголошуються.

Органи військового управління утримуються від коментування питань, що стосуються виконання завдань та звітної інформації. Вони засвідчили, що такі заходи приймаються з метою запобігти ворогохідній оцінці наших ресурсів та планів шляхом розширення доступу до інформації про комплектування підрозділів.

Також було нагадано, що кожен громадянин у віці від 18 до 60 років має право добровільно вступити до військ.

Нагадаємо, що Міністерство оборони збільшило показники мобілізації утричі.

Раніше було повідомлено, що зупинено призов здорових чоловіків у віці від 18 до 25 років. Наразі можлива мобілізація тільки за письмовою згодою.

Члени комітету Ради з питань нацбезпеки, розвідки та оборони звернулись до Генерального штабу з пропозицією зменшити мінімальний призовний вік з 25 до 20 років. Однак Генеральний штаб заявив, що наразі немає потреби в такому зменшенні.

Читайте також