Головна

ЗСУ відбивають російські атаки на декількох напрямках: аналіз ISW

ЗСУ відбивають російські атаки на декількох напрямках

Українські війська продовжують свою наступальну операцію біля Бахмута та на заході Запорізької області. За звітом Інституту вивчення війни (ISW), Збройні Сили України відбили контратаки російських військ біля Роботиного та Вербового.

Головне Командування ЗСУ повідомило, що українські війська успішно відбили атаку російських збройних сил біля Синьківки, Петропавлівки, Іванівки, Стельмахівки та Серебрянського лісу. Українські сили продовжують проводити локальні наземні атаки біля Кремінної, а 3 грудня підтвердили свій наступ.

Російські війська продовжують свій наступ по лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але поки не досягли успіху.

Українські сили продовжують наступальні дії біля Бахмута. За даними Міністерства оборони Росії, українські війська невдало атакували біля Кліщіївки. Російські війська також ведуть наступальні операції біля Бахмута, але поки зустрілися зі збройним опором.

3 грудня російські війська здійснили наступальні операції біля Авдіївки. Зняття з 2 грудня показують, що російська армія пошурилася на північ від Степового та на південний захід від Первомайського.

Головне Командування ЗСУ повідомило, що російські війська не змогли успішно атакувати на схід від Новобахмутівки, Новокалинового, на південь від Тоненького, біля Степового, Авдіївки, Сіверного та Первомайського.

Голова Авдіївської військової адміністрації, Віталій Барабаш, повідомив, що під час третьої хвилі штурму Авдіївки російські війська відкрили два додаткові напрямки наступу на промзону, щоб відволікти увагу українських сил. Він також зазначив, що російські війська чекають покращення погодних умов, щоб знову використовувати важку техніку в штурмах.

Російські війська здійснюють наступальні операції на захід і південний захід від Донецька, але поки не змогли просунутися. За інформацією Головного Командування ЗСУ, російські війська не змогли успішно атакувати біля Мар'їнки, Новомихайлівки та Вугледара.

Речник Таврійського угруповання ЗСУ, Олександр Штупун, заявив, що інформація про наступ росіян в Мар'їнці не відповідає дійсності.

Українські сили продовжують контрнаступальні операції на заході Запорізької області, зокрема на Мелітопольському напрямку. За російськими джерелами, російські війська відбили невеликі атаки української піхоти біля Роботиного, Новопрокопівки та Вербового.

Головне Командування ЗСУ повідомило, що українські сили відбили контратаки російських військ на південь від Роботиного, на північний захід від Вербового та в районі Новопокровки.

Українські війська продовжують наземні операції на лівому березі Херсонської області. Українська армія утримує свої позиції на східному березі і проводить контрбатарейний вогонь. За російськими блогерами, тривають бойові дії біля Кринок, але через погодні умови темп бойових дій знизився.

Читайте також: