ЗСУ врятували окупанта, який півтора місяці ховався у посадках від фашистів

Окупант, що ховався, врятований ЗСУ
Окупант, що ховався, врятований ЗСУ

Бійці 65-ї окремої механізованої бригади затримали ворога, який після невдалої атаки блукав посадками півтора місяці. Окупант з Росії на ім’я Анатолій ховався від дронів і шукав їжу, де зміг. Про це повідомляють «Єдині новини».

Пізніше підірвався здичавілий ворог на гранаті, отримавши кілька поранень і діставшись до позицій ЗСУ. Він здивувався, не побачивши українських військових в однострої німецьких фашистів часів Другої світової війни. Він переконаний, що в Україні зараз діє визвольна війна.

Росіянин розповів бійцям 65-ї бригади, що прийшов на війну, щоб звільнити Запоріжжя від фашистів. Однак він не вважає себе окупантом, стверджує, що його країна бореться за свободу.

Подібну дію здійснили воїни 25-ї окремої повітряно-десантної Січеславської бригади, використовуючи дрон, для порятунку захисника, якого взяли в полон росіяни.

Крім того, Україна заборонила російським військовополоненим здійснювати телефонні дзвінки. 

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець звернувся до ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста щодо можливого розстрілу українського полоненого російськими окупантами. 

Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи прийняло рішення провести невідкладні дебати щодо українських військових та цивільних, які перебувають у полоні Росії. 

Додатково, Донецька обласна прокуратура розпочала розслідування щодо воєнного злочину, скоєного російськими окупантами на Торецькому напрямку. Інформація свідчить, що троє українських військовослужбовців були розстріляні у спину після того, як здалися в полон. 

Читайте також