Журнал Time назвав дружину Навального однією з найвпливовіших людей року

Юлія Навальна визнана однією з найвпливовіших людей 2024 року

Журнал Time визнав дружину нині покійного російського політика Олексія Навального Юлію однією зі ста найвпливовіших людей 2024 року. Вона очолила категорію "Лідери". Список опубліковано на офіційному сайті журналу.

Крім Навальної до цієї категорії, також увійшов, зокрема, очільник Офісу президента України Андрій Єрмак, прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск, прем'єрка Італії Джорджа Мелоні та президент Аргентини Хав'єр Мілей.

Список впливових людей 2024 року

У списку також присутні інші категорії: "Титани", "Першопрохідці", "Кумири", "Митці" та "Інноватори".

Смерть Олексія Навального і обговорення обміну ув'язненими

16 лютого у виправній колонії помер російський опозиційний політик Олексій Навальний. Президент України Володимир Зеленський заявив, що опозиціонера вбив Путін. Команда Навального підтвердила його смерть і заявила, що це було вбивство.

Президент США Джо Байден та канцлер Німеччини Олаф Шольц обговорювали обмін ув'язненими із Росією тиждень до смерті Навального. Зокрема йшлося про обмін колишнього офіцера ФСБ на Навального.

Мемуари Олексія Навального

Мемуари Олексія Навального про його опозиційну діяльність в Росії, які політик почав писати 2020 року в Німеччині, вийдуть у США восени 2024 року.

Премія за свободу ЗМІ

Юлія та посмертно Олексій Навальний отримали "Премію за свободу ЗМІ". У своїй промові в Європарламенті Навальна попередила про агресивну війну Путіна проти України та закликала вільний світ притягнути його до відповідальності.

Читайте також:

  • Смерть Навального. Як відреагував світ?
  • Похорон Навального. Як це було (фото, відео)