Журналіст Бутусов звинуватив депутатів у корупції

Юрій Бутусов виступив із захистом військових, і безпосередньо звернувся зі звинуваченнями до депутатів: Гетьманцева, Арахамії та Абрамовича. Звинувачення торкнулися бізнесменів Козловського та Давітяна.

Журналіст озвучив одразу кілька корупційних схем, наприклад присвоєння гуманітарної допомоги у вигляді автомобілів, які використовують депутати. Він також озвучив умови масового блокування податкових накладних платників ПДВ. Далі за схемою проводилось ручне розблокування окремих накладних, звісно, ​​за домовленістю.

Юрій Бутусов виступив на тимчасовій слідчій комісії (ТСК) та навів реальні цифри, озвучив усі схеми, про які є реальні докази.

Після виступу, на підтвердження своїх слів, Юрій Бутусов передав голові ТСК усі 120 звернень підприємств щодо незаконного блокування з боку ДПС.

Головною темою засідання було затримання керівника ДПС у Києві. Оксану Датій підозрюють у причетності до ручного розблокування накладних за домовленістю. Бутусов наголосив, що ситуація з Датій дуже показова і не єдина.

Данило Гетьманцев відповів на звинувачення. Він сказав, що спілкувався з Датій всього двічі у житті, і не має прямого відношення до її діяльності. А винна система, яка 30 років створювалася не для людей, а не він.

Гетьманцев також розповів, що з 2022 року всю систему корупції в ДПС було ліквідовано.

Минулого року ми зламали хребет системи корупції у податковій.

За його словами, ще з 2022 року податкова отримала потрібне перезавантаження в 7 областях.