Журналісти показали жахливі умови, у яких мешкають деякі українські біженці у Німеччині

Біженці з України живуть у непристосованому спортзалі в Німеччині

Майже 30 біженців з України перебувають у невлаштованому старому спортзалі у місті Майнерсдорф, що знаходиться в німецькій Саксонії. Проживання у таких умовах вже триває декілька тижнів. Про це повідомляє видання Bild.

У спортзалі також проживають сім'ї, люди похилого віку та інваліди. Усі вони сплять на розкладних ліжках. За словами Вероніки Смалько, представниці асоціації AG Ukraine-Chemnitz-Europa, ситуація є неприйнятною і нелюдською.

«Вони сплять на ліжечках і, навіть, не мають стільця, щоб покласти речі. Ця неприйнятна ситуація триває вже надто довго. Це нелюдські умови», - сказала Вероніка Смалько.

Більшість мешканців спортзалу налякані і уникатимуть контактів з журналістами з причини страху бути депортованими. Один з біженців, Олексій, заявив, що хоче покинути спортзал та отримати квартиру.

«Будь ласка, дайте нам квартири, відвезіть нас звідси. Ми дуже вдячні Німеччині за те, що вона дозволила нам бути в безпеці, але хочемо працювати», - заявив Олексій.

Адміністрація району, відповідальна за розподіл біженців, повідомила, що українці мають право на допомогу, але повинні самостійно шукати житло. Спортзал є тимчасовим рішенням, щоб запобігти безпритульності. Проте, не зрозуміло, як біженці зможуть працювати, не знаючи мови, і коли спортзал буде відновлений для спортивних занять.

«Таке приміщення є символом тривалої, абсолютно безвідповідальної політики федерального уряду щодо біженців. Неконтрольована імміграція в нашу країну, яка перевантажує нас на місцевому рівні та зрештою змушує нас вжити таких заходів сил. Відверто кажучи: ми на межі!», - заявили у адміністрації району.

Багато біженців з України не планують повертатися додому

Неопубліковане раніше дослідження Інституту Ifo у Мюнхені свідчить про те, що все більше біженців з України втрачають надію на повернення додому. Значна кількість українських біженців, які перебувають у Німеччині, бажають залишитися в цій країні на тривалий термін.

Дослідження показало, що лише п'ята частина українців планує повернутися до України незабаром. Багато біженців залежать від подальшого розвитку ситуації в Україні та можуть змінити свої плани про перебування. Деякі з них заявили, що повернуться, якщо відчуватимуться у безпеці. Водночас зростає кількість тих, хто не планує повертатися та замість цього хоче жити за кордоном.