Звільнити Придністров’я від "русского мира" неможливо без України - експерт

Освободить Приднестровье от
Освободить Приднестровье от "русского мира" требует поддержки Украины

Україна є єдиною країною, яка може допомогти Молдові звільнити Придністров’я від невизнаної "Придністровської молдавської республіки" ("ПМР") та російських військових баз. Про це заявив керуючий партнер Національної антикризової групи Тарас Загородній під час інтерв'ю телеканалу FREEДОМ.

Загородній пояснив, що без допомоги України неможливо здійснити демілітаризацію Придністров’я, де знаходяться російські військові бази. Перше обстареження полягає у відсутності армії в Молдові, а друге - в географічних складнощах, так як Придністров’я знаходиться на лівому березі річки Дністер, і доступ до нього ускладнений через підрив мостів. Тільки Україна, яка межує з Придністров’ям сухопутним шляхом, може надати необхідну допомогу і звільнити регіон від російських військ.

Загородній також зазначив, що визволення Придністров’я має велике значення для Молдови з економічного погляду, оскільки на його території розташовані важливі промислові об'єкти. Крім того, основна електрогенерувальна потужність Молдови - Молдавська ДРЕС та Дубоссарська ГЕС - знаходяться саме тут. Тому Молдові доводиться купувати електроенергію у Придністров’я.

Читайте також