Експрацівники SpaceX судитимуться з Ілоном Маском через домагання та приниження

Експрацівники SpaceX судитимуться з Ілоном Маском через домагання та приниження

Співробітники SpaceX подали позов до суду проти Ілона Маска через приниження та ворожу атмосферу

Група співробітників, які були звільнені з компанії SpaceX, подали позов до суду Каліфорнії проти генерального директора Ілона Маска через систематичне приниження жінок та представників ЛГБТ-спільноти і створення ворожої робочої атмосфери, повідомляє Bloomberg.

«Маск свідомо та цілеспрямовано створив небажане вороже робоче середовище, засноване на його поведінці, встановлюючи на робочому місці огидні сексуальні фотографії, меми та коментарі, які принижували жінок та/або ЛГБТК+», – йдеться у позові восьми колишніх працівників.

Колишні співробітники стверджують, що деякі колеги надавали образливі коментарі, наслідуючи стиль Маска, що призвело до того, що робоча атмосфера стала дуже незручною та ворожою.

Інженери SpaceX, які були звільнені, повідомили, що після того, як Маск публічно висміяв звинувачення в його неналежній поведінці у 2022 році, працівники написали листа, у якому висловили своє занепокоєння щодо поведінки Маска та культури компанії.

Заява у позові стверджує, що коли кадровий працівник запропонував провести розслідування, Маск відповів: «Мені байдуже – звільняйте їх». Після звільнень компанія SpaceX стверджувала, що вони були здійснені через порушення політики працівниками компанії.

Раніше видання The Wall Street Journal опублікувало статтю про звинувачення Маска у сексуальних домаганнях до жінок у SpaceX. Одна з жінок заявила, що Маск пропонував їй народити йому дітей. Інша жінка стверджує, що Маск пропонував їй коня в обмін на статеві стосунки.

Компанія Tesla Motors, яка належить Маску і займається виробництвом електромобілів, раніше подала позов проти кількох британських підлітків, звинувачуючи їх у неналежній конкуренції.

Варто зазначити, що Маск надає консультації колишньому президенту США Дональду Трампу з питань криптовалют, оскільки політик все частіше використовує їх під час передвиборчих кампаній.

Читайте також: