Естонія знайшла боєприпаси для ЗСУ — Forbes

Боєприпаси для ЗСУ - знахідка в Естонії
Боєприпаси для ЗСУ - знахідка в Естонії

Естонський уряд знайшов мільйон снарядів і ракет для своїх сил оборони

Міністр оборони Естонії Ганно Певкур повідомив, що їхній уряд знайшов один мільйон снарядів і ракет для Сил оборони. Він зазначив, що намагається отримати ще 2,2 мільярда доларів для закупівлі боєприпасів з країн, які раніше вже заплатили за них. Згідно з даними Forbes, снаряди належать до стандартів НАТО і радянських стандартів, включають 155-міліметрові снаряди та ракети "Град". Чеська ініціатива також отримувала боєприпаси з Південної Кореї, Південної Африки та Туреччини.

Міністр оборони Естонії наголосив, що час є важливим фактором, тому що деякі продавці боєприпасів можуть віддати їх Росії або союзникам України. Потрібно діяти швидко. Недостатнє постачання боєприпасів було однією з причин, через які українські війська були змушені відступити з міста Авдіївка після тривалого протистояння з російськими силами.

Нестача боєприпасів є однією з головних причин того, що українські війська у східному місті Авдіївка остаточно відступили у середині лютого після жорстокого п’ятимісячного протистояння. Росіяни здобули найбільші територіальні здобутки за дев’ять місяців.

Українські артилеристи використали свої запаси боєприпасів і підвищили швидкість стрільби, що дозволило їм захистити важливі оборонні позиції та уповільнити просування російських сил. Зауважується, що у Сил оборони України є інші проблеми, такі як дефіцит особового складу, нестача ракет протиповітряної оборони та затримки з ремонтом техніки, що пошкоджена в боях.

Джерело: Букви

Читайте також