Ізраїль готується до удару у відповідь на атаку Ірану: можлива дата

Ізраїль готується до відповіді на атаку Ірану
Ізраїль готується до відповіді на атаку Ірану

Ізраїльські військові планують надати "значну та серйозну" відповідь на ракетну атаку Ірану, яка сталася минулого тижня. Анонімний військовий представник повідомив, що операція може розпочатися 7 жовтня - в річницю нападу ХАМАС на Ізраїль.

Про це пише The Guardian.

"ЦАХАЛ (Армія оборони Ізраїлю) готує відповідь на безпрецедентну та незаконну іранську атаку на ізраїльських мирних жителів та Ізраїль", - заявив чиновник, який не має повноважень публічно коментувати це питання.

ХАМАС

У той же час, президент Франції Еммануель Макрон закликав припинити постачання зброї Ізраїлю для використання в Газі. "Я вважаю, що сьогодні пріоритетом є повернення до політичного рішення, припинення постачання зброї для боротьби в Газі", - сказав Макрон в інтерв'ю France Inter.

У Лівані ситуація загострюється: три лікарні на півдні країни були змушені закритися через ізраїльські бомбардування. Дві лікарні постраждали від ударів, а третя залишилася без постачань.

У Лондоні сотні пропалестинських демонстрантів зібралися в центрі міста, щоб відзначити річницю атак 7 жовтня в Ізраїлі та закликати до постійного припинення вогню.

Читайте також