Ігнат розповів про втрати внаслідок удару Росії по аеродрому у Миргороді

Зруйновані будівлі на аеродромі Миргороду
Зруйновані будівлі на аеродромі Миргороду

Українські літаки, які були знищені або пошкоджені після удару росіян по аеродрому у Миргороді 1 липня, були розповідані представниками Повітряних сил. Про це розповів екс-спікер Верховної Ради Юрій Ігнат у Facebook.

Ігнат назвав цей удар "болючим". Внаслідок нього був знищений один літак, який намагалися врятувати, але зробили певні заходи для його порятунку. Кілька інших літаків були пошкоджені. У свою чергу, росіяни стверджують, що знищили 7 літаків.

Ігнат також розповів про нову тактику росіян, які відключають GPS-навігацію розвідувальних безпілотників і прямують їх у бік цілі, а потім включають навігацію і направляють ракети на об'єкт.

Є підозра, що та сама тактика була використана для розвідувального безпілотника "Орлан-10", який привів ракети на аеродром у Миргороді. Ігнат вважає, що удари по аеродромам стали частішими через загрозу, яку становлять українські пілоти для росіян.

"Тактична авіація здатна завдавати болючих ударів передовим позиціям і тилу ворога завдяки західній високоточній зброї. Проблема в тому, що намало західних бомб. Потрібно більше такої зброї", - підкреслив Ігнат.

1 липня об'єкт, який летів у бік Миргорода, був зібліжений. Пізніше російські ЗМІ повідомили про удар по аеродрому.

Раніше було повідомлено, що українська авіабаза зазнає значних втрат через удари по ній.

Читайте також