Кабмін дозволив використання штучного інтелекту в «Дії»

Кабмін дозволив використання штучного інтелекту в «Дії»

Уряд дозволив використовувати штучний інтелект на порталі "Дія"

Кабінет міністрів вніс зміни до положення про Єдиний державний вебпортал електронних послуг. Відтепер користувачі порталу "Дія" зможуть отримати підтримку як від людини, так і від штучного інтелекту. Про це стало відомо з урядової постанови № 693.

Постановою також передбачено, що користувачі отримуватимуть інформацію щодо порядку користування порталом "Дія" з використанням штучного інтелекту.

Додатково, портал "Дія" дозволить вносити інформацію про користувачів до центральної бази даних, а також переглядати та обмінюватися нею. Таке рішення прийняте з метою поліпшення системи охорони здоров'я.

Нещодавно група вчених з компаній штучного інтелекту відкрила нову вкладку OpenAI та Alphabet, але Google DeepMind попереджує про ризики, пов'язані з цією технологією.

Варто згадати, що в Херсонській, Миколаївській та Одеській областях деякі учні зможуть навчатися за допомогою штучного інтелекту, VR-технологій, Minecraft та Убер-Школи.

Прогнозується, що протягом наступних двох років штучний інтелект значно вплине на робочі місця, зокрема 60% в розвинених країнах і 40% в усьому світі.

Читайте також: